Visit Liku-holiday homes

Visit Lika is your guide through the Lika expanses. If you want to escape from everyday life and find your hidden part of nature, Visit Lika is here to make it possible for you.

Lika je regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske okružena gorskim lancima od kojih se Velebit kao najveći postavio poput zida između primorskoga kraja i unutrašnjosti. Milijuima godina Velebit se oblikovao i stvarao vrhove, kukove, doline i kamene blokove danas ne zaoblizan za ljude željne izleta, planinarenja, istraživanja i odmora na svježem ličkom zraku. Ovaj neponovljivi krški fenomen čuva u sebi botaničke rezervate, spomenike prirode, dva nacionalna parka (Sjeverni Velebit i Paklenica) te je sam park prirode.

U središtu Like smjestio se Gospić, grad naseljen od pretpovijesti i obilježen burnom prošlošću nalazi se na raskrižju putova od sjevera prema jugu Hrvatske. No boravak u Lici ne bi bio potpun bez obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Gackog i Krbavskog polja. Šesnaest Plitvičkih jezera poredanih u nizu kao biseri čuvaju bogatstvo slapova modorzelene boje koje je teško opisati riječima.

Što je više pretražujte Lika pruža nova iznenađenja. Nisu je uzalud stari Ličani zvali kršan Lika, zemlja vukova koja u srcu čuva kamen golet planina, bistra jezera, guste zelene šume, skloništa vukova skrivenih koje oko nije vidjelo, ljudska noga još nije kročila a i ne smije.

Lički kraj pruža mogućnosti za odmor, relaksaciju, rekreaciju te okrepu duha i tijela. Sva četiri godišnja doba posebno su izražena u ovoj regiji pa možete uživati u zelenilu proljeća, šarenilu ljeta, dramatičnosti jeseni ili snježnom pokrovu koji nježno obavija sve u bjelinu . Brojne kuće u lici omogućuju vam se smjestite i uživate u prirodnom bogatstvu Like. Upoznajte lički kraj kroz prirodu, običaje, hranu i Ličane, ponosne i izdržljive ljude koje je štitio kameniti Velebit i othranila plodna zemlja.

Tu smo za vas, bilo da želite naći savršenu kuću u lici ,aktivno provesti svoj vikend ili samo sjesti uz čašicu Ličke šljivovice koju su stari Ličani smatrali “potrebom” a ne samo guštom.

Weather forecast for Gospić

Prognoza vremena za Gospić
Subota
10.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Nedjelja
11.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Ponedjeljak
12.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Utorak
13.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Srijeda
14.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Četvrtak
15.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Petak
16.12.2022
Prognoza vremena za Gospić
Subota
17.12.2022