Veranstaltungskalender

P
U
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Herunterladen Android-Anwendung Wochenende in Kroatien

Herunterladen Android-Anwendung Wochenende in Kroatien

Herunterladen Android-Anwendung Wochenende in Kroatien

Seoski turizam u parku prirode Golija-Studenica

Seoski turizam u parku prirode Golija-Studenica

Seoski turizam u parku prirode Golija-Studenica

Kategorien: Agro-Tourismus
Adresse: Rudno 48 36222 R.Srbija
Ort: Rudno na Goliji, Srbija
Region: Serbien
Telefon: +381653518644
Wir sprechen: HrvatskiEnglish
Hinzugefügt am: 21.12.2010
Autor: Konačište ”Vila Selena” Rudno
 

Konačište “Vila Selena” Rudno

Selo Rudno na Goliji

Selo se nalazi u PARKU PRIRODE GOLIJA - STUDENICA 

Do sela Rudna može se doći Ibarskom magistralom od Kraljeva prema Raški gde se u naselju Brvenik (5km ispred Raške) skreće prema manastiru Gradac i produžava u selo Rudno. Od Kraljeva do Rudna ovim pravcem ima tačno 95 km asvaltnog puta. Ali u selo Rudno može se doći i iz pravca manastira Studenice, gde se od Kraljeva na 45.km u naselju Usce skreće prema manastiru Studenici i penje se uz padine planine Radočela prema selu Rudnu. Ovim pravcem od Kraljeva do sela Rudna ima 70 km, ali sa 15 km makadama. Autobus prema Rudnu kreće u 13:30 sa autobuske stanice u Kraljevu i u selo Rudno stiže u 16 h.

Naše konačište nudi dva objekta za izdavanje i nalaze se u dvorištu porodične kuće pa se doživljava pravi utisak življenja na selu jer su u blizini i šuma i pašnjak gde se mogu videti krave i ovce, a samim tim i videti kako se sprema sir i kajmak na tradicionalan način i mnogo proizvoda koji se prave na selu.

Prvi objekat je "Stara kuća" koja je pravljena tridesetih godina prošlog veka i ona sadrži tri dvokrevetne sobe, kupatilo i kamin salu sa tv. Drugi objekat je Brvnara (objekat napravljen od smrčevih brvana) u kojoj ima četiri singl ležaja, kupatilo, kuhinja i dnevna soba sa tv.

Dvokrevetne sobe u staroj kući su izuzetno čiste i komforne iz kojih se izlazi u dnevnu sobu sa kaminom, gde u slučaju većeg broja posetilaca ima i jedan trosed na razvlačenje. Brvnara je jedna lepa kućica  u koju može da se smesti do šest posetilaca obzirom da ima u potkrovlju 4 singl ležaja i u prizemlju jedan trosed na razvlačenje. Kupatilo sa tuš kabinom i uvek toplom vodom. Kuhinja je potpuno opremljena. U dnevnoj prostoriji je sto za ručavanje, trosed i tv. U našem konačištu zastupljena je isključivo domaća kuhinja, koja se prenosi sa kolena na koleno i sprema se onako kako se spremala pre više decenija, a to su pogača, kačamak, proja, sir, kajmak, suhomesnati proizvodi, povrće i voće koje uspeva u našem kraju itd.

Cena smeštaja:

  • Stara kuća - jedan ležaj - 600 din.
  • Brvnara (apartman) - jedan dan -- 2500 din.
  • Doručak - 200 din.
  • Ručak - 500 din.
  • Večera - 300 din.
  • Stara kuća:  pansion sa doručkom - 800 din.
  • polupansion - 1100 din.
  • pun pansion - 1600 din.  

Naši objekti za izdavanje se nalaze u blizini Manastira Studenice i Manastira Gradac (PARK PRIRODE GOLIJA-STUDENICA), na 15 km od jednog i od drugog, tu su i dve seoske crkve, reka Brevina u kojoj ima pastrmke i rakova, kanjon reke Izubre, planina Radočelo (1643 mnv.), svuda okolo se smenjuju čamove šume i proplanci idealne za šetnju i izlete.

Pomozite detetu da lakše diše!

Rudno i šira okolina Rudna nema industriju i nikakvu drugu tzv. "prljavu tehnologiju", te je s pravom dobilo reputaciju " vazdušne banje". Prisustvo specifičnih elemenata u vazduhu uslovili su da Rudno predstavlja idealno mesto za vazdušno – klimatski tretman različitih bolesti i stanja. Vazdušne struje koje donose prijatan miris ozona iz stoletnih čamovih šuma, odnosno negativna jonizacija vazduha, obilje kiseonika, ruža vetrova iznad sela, koja kako kažu dopire čak sa mediterana - prirodno proračunata i odmerena, omogućava čarobno iskustvo prilikom boravka u ovom planinskom mestu. Stoga je boravkom na ovoj teritoriji svaki posetilac izložen blagoj inhalaciji.

 

Wetter - Meteo Station Dubrovnik

 
Meteo station:
 

Bili ste ovdje? Komentirajte i napišite svoje dojmove!

In der Nähe Reiseziele

Kommende Veranstaltungen