Ferienhaus Novosel * * * * - Landhaus Novosel

Bei Haus Nummer 5 befindet sich unser Haus, das 1903 gebaut wurde. Wir haben das Haus bis ins kleinste Detail renoviert, um die ursprüngliche Form des Hauses zu erhalten und die Tradition und Architektur unserer Region zu respektieren. Die Authentizität aus der Bauzeit ist erhalten geblieben und baut auf dieser Grundlage die modernen Standards auf, an die wir gewöhnt sind.

TRADICIONALNA RURALNA KUĆA SAGRAĐENA 1903 GODINE

Banjsko selo je pitomo selo u Karlovačkoj Županiji, okruženo s nekoliko brežuljaka. Smjestilo se između dvije najljepše rijeke, Korane i Mrežnice. Na kućnom broju 5 nalazi se naša kućica koja je izgrađena 1903 god. Kućicu smo obnovili do najsitnijih detalja kako bi sačuvali izvorni oblik kuće te poštivali tradiciju i arhitekturu našeg kraja. Sačuvana je autentičnost iz perioda njezine gradnje, nadovezujući na tu osnovu moderne standarde na koje smo navikli.

 • Na kuhinju i blagavaonu koja je opremljena svim kućanskim aparatima-frižiderom (BUTELJA VINA I DOMAĆA RAKIJA GRATIS), perilicom i štednjakom nadovezuje se velik i komforan dnevni boravak s kaminom koju pruža divan ugođaj zimi.
 • Na katu je spavaona sa velikim bračnim krevetom te odvojenim dijelom koji sadrži 2 ležaja (+2 pomoćni). Ukupno 6 ležaja
 • Dječji krevetić na upit.
 • Free internet
 • Televizija na oba kata na više jezika
 • Kupaona ima wc, kadu, umivaonik, te je grijana električnom grijalicom.
 • Cijela je kuća klimatizirana.
 • Vanjski kamin-roštilj-gradele
 • U dvorištu se nalazi velika hrastova sjenica.
 • Ležaljke i suncobran moguće je postaviti po vašoj želji bilo gdje na gospodarstvu.
 • Parking za više vozila
 • Pokrivenost svih signala mobitela.

KAKO DO NAS

Ako dolazite iz Zagreba treba vam oko 40 min vožnje do našeg gospodarstva.

Kad izađete iz Karlovca u pravcu Splita D1, na samom izlazu iz Karlovca skrenete desno prije mjesta Turanj te se vozite oko 4 km. Kada dođete do mjesta Belaj skrenete desno te je Banjsko Selo nakon 1 km.

Želite li provesti vikend u miru, a nažalost nemate vozilo mi ćemo vas dovesti do gospodarstva s Autobusnog kolodvora Karlovac ili sa Željezničke postaje Duga Resa.

UDALJENOSTI

 • Najbliže do mora - 112 km - 1 h i 45 min.
 • Do najbliže plaže - 2 km- 20 min lagane šetnje- Korana
 • Do najbliže trgovine - 1 km - 10 min šetnje - trgovina mješovite robe Belaj
 • Do najbližeg restorana - 3,5 km - Hotel Duga Resa
 • Do najbliže ambulante i hitne - 3,5 km - Dom zdravlja Duga Resa
 • Do najbliže crkve - 1 km - Sv. Ana - Belaj
 • Do najbliže teretane - 3,5 km -Duga Resa
 • Do najbližeg nogometnog igrališta - 1 km -Belaj
 • Do najbližeg skijališta - 45 km - Sljeme Zagreb ili 90 km - 1h i 22 min Bjelolasica
 • Do najbližih toplica - 47 km - 50 min - Top terme Topusko
 • Do najbliže benzinske - 3,5 km INA Duga Resa
 • Do najbližih nićnih klubova - 3,5 km - Duga Resa
 • Do najbližeg seoskog kafića - 1 km - Belaj
 • Do autobusnog kolodvora Karlovac - 10 km
 • Do vinskog podruma - 5 m

 

ORGANIZACIJA PROSLAVA I DOMIJENAKA

Kapacitet kuće je max 6 osoba ali već niz godina za vas organiziramo domijenke i proslave u našem vrtu i sjenici koja može primiti više gostiju, a također u suradnji sa raznim caterinzima organiziramo i vjenčanja. Cijena je po dogovoru i ovisi o broju osoba.

KUPANJE - LJETNI ODMOR

Od najbližeg kupališta na Korani (Kamenje ili Donji Meniki) udaljeno je oko 1.5 km, a od najbližeg kupališta na rijeci Mrežnici oko 4 km (gradsko kupalište Duga Resa). Od dva najpoznatija kupališta na rijeci Korani, kupalište Donji Velemerić i novouređeno kupalište Šćulac udaljeno je oko 5 km. Oko 6 km udaljenost je do dva najpoznatija kupališta na rijeci Mrežnici, a to su Brig - Belavići i Kamp Slapić. Otok ljubavi se nalazi sa druge strane rijeke Mrežnice.

KUĆA ZA ODMOR NOVOSEL

- Na kuhinju i blagavaonu koja je opremljena svim kućanskim aparatima-frižiderom (BUTELJA VINA I DOMAĆA RAKIJA GRATIS),perilicom i štednjakom nadovezuje se velik i konforan dnevni boravak sa kaminom koju pruža divan ugođaj zimi.
- Na katu je spavaona sa velikim bračnim krevetom, te odvojenom dijelom koji sadrži 2 ležaja (+1 pomoćni).
- Dječji krevetić na upit.
- Kupaona ima wc, kadu, lavabo, te je grijana električnom grijalicom.
- Cijela je kuća klimatizirana.
- Vanjski kamin-roštilj-gradele
- U dvorištu se nalazi velika hrastova sijenica-ručni rad za 15 osoba u koju slobodno možete pozvati vaše društvo.
- Ležaljke i suncobran moguće je postaviti po vašoj želji bilo gdje na gospodarstvu.
-Parking za više vozila
-Pokrivenost svih signala mobitela.

U RUBLICI SMJEŠTAJ U NAŠOJ KUĆI MOŽETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE UNUTRAŠNJOSTI KUĆE.

UZ PREDHODNI DOGOVOR KUĆU JE MOGUĆE IZNAJMITI ZA JEDNU NOĆ uz uvećanje od 30%.

Doplata za kućnog ljubimca 8

NAJAM KUĆE OD 7. DANA 1 DAN GRATIS.

CJENIK

02.01. do 15.03. ----------------- 830 kn - 110 €
16.03. do 05.04. ----------------- 755 kn - 100 €
06.04. do 30.06. ----------------- 830 kn - 110 €
01.07. do 31.08. ----------------- 981 kn - 130 €
01.09. do 23.12. ----------------- 755 kn - 100 €
24.12. do 28.12. ----------------- 830 kn - 130 €
29.12. do 02.01. ---------------- 1132 kn - 150 €
02.01. do 15.03. ----------------- 830 kn - 110 €


CIJENE SU FORMIRANE NA BAZI DVA NOĆENJA I VIŠE

KUPANJE - LJETNI ODMOR

Od najbližeg kupališta na Korani (Kamenje ili Donji Meniki ) udaljeno je oko 1.5 km, a od najbližeg kupališta na rijeci Mrežnici oko 4 km (gradsko kupalište Duga Resa). Od dva najpoznatija kupališta na rijeci Korani, kupalište Donji Velemerić i novouređeno kupalište Šćulac udaljeno je oko 5 km. Oko 6 km udaljenost je do dva najpoznatija kupališta na rijeci Mrežnici, a to su Brig - Belavići i Kamp Slapić. Otok ljubavi se nalazi sa druge strane rijeke Mrežnice.

RAFTING I KANUKING


Želite li istražiti tokove rijeke Korane i Mrežnice u mogućnosti smo vam ponuditi cijelodnevni izlet od naše kuće - RAFTING

PLANINARENJE I SLOBODNO PENJANJE

Banjsko Selo se nalazi između dva planinarska izletišta do kojih vode markirane staze, Martinščak i Vinica. Pojedinosti možete pogledati na stranicama Planinarskog saveza Hrvatske ili na stranicama HPD Martinščak i HPD Vinica. SLOBODNO PENJANJE UZ INSTRUKTORA

RIBOLOV

Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete pecati ribu na četri rijeke. Mnogobrojna ribolovna društva u Karlovcu ili Duga Resi prodaju dozvole za ribolov.

JAHANJE

U suradnji sa našim dragim prijateljima Konjičkim klubom " Barilo" možete provesti vikende jašući na čistokrvnim konjima uz rijeku Koranu i Mrežnicu ili posjetiti okolna brda Martinščak i Vinicu i na taj način upoznati na sasvim jedan novi način ljepote našeg kraja. Naravno uz stručno vodstvo Ive, voditeljice kluba.

Upite možete slati preko nas ili direktno kontaktirati klub na mail iva@kk-barilo.hr Web stranice www.kk-barilo.hr

LOV

Samo jedan kilometar od našeg imanja nalazi se Lovačko Društvo Belaj koje posjeduje modernu streljanu i veliki moderno uređeni lovački dom koji se vidi s našeg balkona, a lovci iz lovačkog društva ugošćuju lovce iz cijele zemlje i inostranstva. Lovište se prostire skoro cijelom općinom Barilović i puno je divljači. Jedino su zaštićne tri srne koje redovito prolaze našim imanjem. Kontaktirati ih možete i preko njihovog inboxa na fb.

BICIKLIZAM

Banjsko Selo je povezano sa mnogim biciklističkim rutama, a vezano je i na glavnu biciklističku rutu koja je označena na Turističkoj zajednici grada Karlovca, a duga je 63 km, visinske razlike 116 m (http://cikloturizam.tzkz.hr/hr/rute/duga_resa/opis/), ali za one slabije kondicije možete voziti manje rute koje vode od našeg gospodarstva, a dužine su oko 10 do 15 km i povezuju glavne kupališta na rijeci Korani i Mrežnici. Najčešća ruta koju voze biciklisti, a naručito stranci koji kampiraju u kampu Slapić vodi iz Mrežničkog Briga (Belavići) na Berilovački Leskovac kroz Banjsko Selo, a zatim kroz Malinac-Belajska Vinica-Duga Resa i zatim uz Mrežnicu nazad u Belaviće. Ako ste naši gosti vozite rutu obrnuto u pravcu Leskovca, a zatim se spustite prema Mrežničkom Brigu-Duga Resa-Malinac-Banjsko Selo. Na taj način rutu mogu odvoziti i djeca. Našom rutom se vozite lokalnim cestama bez većeg prometa.

ISTRAŽITE SPILJE I JAME U NAŠEM KRAJU - SPELEOLOGIJA

Samo 4 km od našeg gospodarstva nalaz se Barilović u kojem je na samo 30 m od obale ulaz u Vražića pećinu uz koje se vežu mnoge legende, a pećina je bila posjećivana već u 19 stoljeću zbog jednostavnog i laganog pristupa i atraktivne okolice oko pećine i Blizine starog grada Barilovića.
Za istraživanje pećine nije vam potrebno neko posebno znanje o speleologiji da bi vidjeli njene osnovne dijelove već samo dobra džepna svijetiljka.

Nesumnjivo najzanimljivije arheološko nalazište u Karlovačkoj županiji nalazi se u blizini Siče u šumi Srnjak (1,5 km dalje). To je tzv. Bubijeva jama. Ova špilja s jamskim ulazom, na koju je prije nekoliko godina naišao dječak s nadimkom Bubi i skoro upao u nju, iskorištena je u sepulkralne (pogrebne) svrhe; naime u njoj je nađena antička nekropola (groblje). Ovo je zasad jedina sigurna rimska nekropola u speleološkom objektu u Hrvatskoj. Speleolozi iz Karlovca su se spustili u ovu jamu 1999. Na samoj površini velike dvorane, koja je otkrivena nakon spuštanja u unutrašnjost špilje, nađeno je pedeset razbacanih kostura sa svim prilozima (vrčevi, nakit, novac).

U karlovačkoj Županiji se nalaze mnoge spilje i pećine koje možete istražiti sve potrebne informacije možete pročitati na portalima vezanim uz speleologiju u županiji. Naravno mi ćemo vam osobno pokazati gdje se nalaze lokacije koje možete istraživati.

KLIZANJE

http://www.mladost-sport.hr/klizaliste.html Samo desetak minuta vožnje od našeg gospodarstva u centru grada Karlovca nalazi se klizalište gdje se uz vrlo pristupačne cijene i kuhano vino možete klizati.

ŠTO RADITI KADA JE LOŠE VRIJEME?

Kada je loše vrijeme ili tjekom jeseni i zime možete se zabavljati na razne načine. Suseljani će rado popričati sa vama, a također će vam rado prodati domaći sir i vrhnje i domaće eko proizvode uzgojen u našem selu.
Desetak minuta vožnje od našeg imanja je središte grada Karlovca u kojemu možete provesti cijeli dan uživajući u gastronomiji našeg kraja i znamenitostima grada Karlovca. Možete se popeti na Stari grad Dubovac gdje se vidi cijela Karlovačka regija. Možete se šetati uz rijeku Koranu -gradsko kupalište Foginovo i tom prilikom na samoj obali rijeke korane posjetiti Hotel i restoran Srakovčić koji je više godina za redom nagrađivan kao najljepši mali hotel u Hrvatskoj. Također možete posjetiti Gradski muzej Karlovac i njegove raznolike muzejske postave. Također dvadesetak minuta od Karlovca nalazi se Stari grad Ozalj u kojem se nalazi također muzej sa zanimljivim zbirkama iz našeg kraja, a tjekom ljeta možete se kupati na kupalištu Grdun i obići Grad Ozalj. Za one mlađe u okolici postoji nekoliko noćnoh klubova sa svim vrstama muzike.

Vacation Novosel

Rural holiday home built in 1903.

Banjsko Selo is a quiet village near Karlovac and is surrounded by several hills. It is situated between four beautiful rivers, Korana, Mrežnica, Kupa and Dobra. At number 5 is our house that was built 1903rd. We restored the house to the smallest detail to preserve the original shape of the house and respect the tradition and architecture of our region. Preserved the authenticity of the period of its construction, building on the basis of modern standards to which we are accustomed.

The kitchen and dining room is equipped with all appliances-fridge (a bottle of homemade wine and spirits free of charge), washing machine and cooker. Large and comfortable living and dining room with fireplace which provides a wonderful atmosphere in winter.
Upstairs is a bedroom with a king-size bed and a separate part which contains 2 beds (+2 extra).
Cot available on request.
The bathroom has a toilet, bathtub, sink, and is heated by electric heaters.
The entire house is air conditioned.

Tv and free Internet.
Outdoor fireplace, barbecue grill.
In the yard is a large summer house for the 15 people, and you can feel free to invite your company.
Deck chairs and parasols can be set according to your wishes anywhere in the yard.
Parking for several vehicles.
Coverage for all cell phone signals.

 

Vremenska prognoza za Karlovac

Prognoza vremena za Karlovac
Subota
15.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Nedjelja
16.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Ponedjeljak
17.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Utorak
18.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Srijeda
19.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Četvrtak
20.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Petak
21.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Subota
22.06.2024