Ländlicher Tourismus im Naturpark Golija-Studenica

Unser Hostel befindet sich auf 1100m.n.v. in der Nähe des Studenica-Klosters und des Gradac-Klosters. Dieses Dorf liegt in einem Naturpark und hat zu Recht den Beinamen Air Spa erhalten. Deshalb kommen Eltern mit Kindern zu uns, die Probleme mit Bronchitis und Problemen mit den Atmungsorganen haben! Wir bieten zwei Einrichtungen zur Miete an: eine Blockhauswohnung und ein altes Haus zur Zimmermiete! Wir haben ausschließlich lokale Küche. www.vilaselena.com

Konačište “Vila Selena” Rudno

Selo Rudno na Goliji

Selo se nalazi u PARKU PRIRODE GOLIJA - STUDENICA

Do sela Rudna može se doći Ibarskom magistralom od Kraljeva prema Raški gde se u naselju Brvenik (5km ispred Raške) skreće prema manastiru Gradac i produžava u selo Rudno. Od Kraljeva do Rudna ovim pravcem ima tačno 95 km asvaltnog puta. Ali u selo Rudno može se doći i iz pravca manastira Studenice, gde se od Kraljeva na 45.km u naselju Usce skreće prema manastiru Studenici i penje se uz padine planine Radočela prema selu Rudnu. Ovim pravcem od Kraljeva do sela Rudna ima 70 km, ali sa 15 km makadama. Autobus prema Rudnu kreće u 13:30 sa autobuske stanice u Kraljevu i u selo Rudno stiže u 16 h.

Naše konačište nudi dva objekta za izdavanje i nalaze se u dvorištu porodične kuće pa se doživljava pravi utisak življenja na selu jer su u blizini i šuma i pašnjak gde se mogu videti krave i ovce, a samim tim i videti kako se sprema sir i kajmak na tradicionalan način i mnogo proizvoda koji se prave na selu.

Prvi objekat je "Stara kuća" koja je pravljena tridesetih godina prošlog veka i ona sadrži tri dvokrevetne sobe, kupatilo i kamin salu sa tv. Drugi objekat je Brvnara (objekat napravljen od smrčevih brvana) u kojoj ima četiri singl ležaja, kupatilo, kuhinja i dnevna soba sa tv.

Dvokrevetne sobe u staroj kući su izuzetno čiste i komforne iz kojih se izlazi u dnevnu sobu sa kaminom, gde u slučaju većeg broja posetilaca ima i jedan trosed na razvlačenje. Brvnara je jedna lepa kućica u koju može da se smesti do šest posetilaca obzirom da ima u potkrovlju 4 singl ležaja i u prizemlju jedan trosed na razvlačenje. Kupatilo sa tuš kabinom i uvek toplom vodom. Kuhinja je potpuno opremljena. U dnevnoj prostoriji je sto za ručavanje, trosed i tv. U našem konačištu zastupljena je isključivo domaća kuhinja, koja se prenosi sa kolena na koleno i sprema se onako kako se spremala pre više decenija, a to su pogača, kačamak, proja, sir, kajmak, suhomesnati proizvodi, povrće i voće koje uspeva u našem kraju itd.

Cena smeštaja:

  • Stara kuća - jedan ležaj - 600 din.
  • Brvnara (apartman) - jedan dan -- 2500 din.
  • Doručak - 200 din.
  • Ručak - 500 din.
  • Večera - 300 din.
  • Stara kuća: pansion sa doručkom - 800 din.
  • polupansion - 1100 din.
  • pun pansion - 1600 din.

Naši objekti za izdavanje se nalaze u blizini Manastira Studenice i Manastira Gradac (PARK PRIRODE GOLIJA-STUDENICA), na 15 km od jednog i od drugog, tu su i dve seoske crkve, reka Brevina u kojoj ima pastrmke i rakova, kanjon reke Izubre, planina Radočelo (1643 mnv.), svuda okolo se smenjuju čamove šume i proplanci idealne za šetnju i izlete.

Pomozite detetu da lakše diše!

Rudno i šira okolina Rudna nema industriju i nikakvu drugu tzv. "prljavu tehnologiju", te je s pravom dobilo reputaciju " vazdušne banje". Prisustvo specifičnih elemenata u vazduhu uslovili su da Rudno predstavlja idealno mesto za vazdušno – klimatski tretman različitih bolesti i stanja. Vazdušne struje koje donose prijatan miris ozona iz stoletnih čamovih šuma, odnosno negativna jonizacija vazduha, obilje kiseonika, ruža vetrova iznad sela, koja kako kažu dopire čak sa mediterana - prirodno proračunata i odmerena, omogućava čarobno iskustvo prilikom boravka u ovom planinskom mestu. Stoga je boravkom na ovoj teritoriji svaki posetilac izložen blagoj inhalaciji.

Vremenska prognoza za Dubrovnik

Prognoza vremena za Dubrovnik
Subota
13.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Nedjelja
14.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Ponedjeljak
15.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Utorak
16.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Srijeda
17.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Četvrtak
18.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Petak
19.07.2024
Prognoza vremena za Dubrovnik
Subota
20.07.2024

Obližnja odredišta