Thunfischhaus

Lernen Sie das alte Slawonien im idyllischen Dorf Stara Kapela in der Umarmung von Požeška gora kennen, wo die Menschen im Einklang mit der unberührten Natur leben.

Priča je to o Staroj Kapeli, malom slavonskom selu u općini Nova Kapela smještenom u zagrljaju Požeške gore i udaljenom četrdesetak kilometara od Slavonskog Broda i isto toliko od Nove Gradiške.Selo je to kojem je prijetilo izumiranje. Godine 1953. ovdje je živjelo 164 stanovnika, da bi 2011. imalo samo 15 stanovnika.

U tom idiličnom selu nalazi se „Tunjina kuća“, pitoreskno imanje kao iz bajke u vlasništvu obitelji Staklarević.

Da bi staro „didovo ognjište“ vratili u život obnovili smo u autohtonom stilu cijelo imanje koristeći staru ciglu, crijep, drvenu građu, a u svrhu smještaja gostiju željnih mira i odmora daleko od gradske vreve i užurbanosti suvremenog života.

Nudimo Vam smještaj u dva udobna apartmana opremljena starinskim krevetima, ručno rađenim posteljinama, ormarima, staklencima, te mnoštvom predmeta koje su naše bake i djedovi koristili u svakodnevnom životu. Uz to na samom imanju nalazi se kušaona i vinski podrum za 50-tak gostiju gdje ćete uz zvuke slavonskih tamburaša uživati u mnoštvu slavonskih gastronomskih specijaliteta te se okrijepiti dobrom kapljicom.

Ovdje možete u ugodnom ambijentu proslaviti rođendane, godišnjice mature, vjenčanja, krizme i ostale obiteljske svečanosti kao i održati opušteni poslovni sastanak ili seminar. Za vas smo pripremili obilje aktivnosti zbog kojih ćete poželjeti ostati dugo i ponovo se vratiti na naše imanje.

U prekrasnom prirodnom okruženju nudimo Vam kilometarske pješačko biciklističke staze po okolnim brežuljcima s uređenim odmorištima i vidikovcima s kojih puca pogled na samo selo i okolicu.

U blizini sela obitelj posjeduje ribnjak koji svima umornima od svakodnevne žurbe nudi mogućnost ribolova u miru i tišini.

A za goste željne aktivnijeg odmora nudimo rekreativno i rehabilitacijsko jahanje, kao i sudjelovanje u slavonskim narodnim običajima kao što su svinjokolje, branje kukuruza, branje starih sorti voća, kuhanje pekmeza, pečenje kruha u krušnoj peći.

Vremenska prognoza za Požega

Prognoza vremena za Požega
Subota
01.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Nedjelja
02.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Ponedjeljak
03.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Utorak
04.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Srijeda
05.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Četvrtak
06.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Petak
07.04.2023
Prognoza vremena za Požega
Subota
08.04.2023