Vacation Home Novosel * * * * - Country House Novosel

At house number 5 is our house which was built in 1903. We renovated the house to the smallest detail in order to preserve the original shape of the house, and respect the tradition and architecture of our region. Authenticity from the period of its construction has been preserved, building on that basis the modern standards to which we are accustomed.

TRADICIONALNA RURALNA KU─ćA SAGRA─ÉENA 1903 GODINE

Banjsko selo je pitomo selo u Karlova─Źkoj ┼Żupaniji, okru┼żeno s nekoliko bre┼żuljaka. Smjestilo se izme─Ĺu dvije najljepše rijeke, Korane i Mre┼żnice. Na ku─çnom broju 5 nalazi se naša ku─çica koja je izgra─Ĺena 1903 god. Ku─çicu smo obnovili do najsitnijih detalja kako bi sa─Źuvali izvorni oblik ku─çe te poštivali tradiciju i arhitekturu našeg kraja. Sa─Źuvana je autenti─Źnost iz perioda njezine gradnje, nadovezuju─çi na tu osnovu moderne standarde na koje smo navikli.

 • Na kuhinju i blagavaonu koja je opremljena svim ku─çanskim aparatima-fri┼żiderom (BUTELJA VINA I DOMA─ćA RAKIJA GRATIS), perilicom i štednjakom nadovezuje se velik i komforan dnevni boravak s kaminom koju pru┼ża divan ugo─Ĺaj zimi.
 • Na katu je spavaona sa velikim bra─Źnim krevetom te odvojenim dijelom koji sadr┼żi 2 le┼żaja (+2 pomo─çni). Ukupno 6 le┼żaja
 • Dje─Źji kreveti─ç na upit.
 • Free internet
 • Televizija na oba kata na više jezika
 • Kupaona ima wc, kadu, umivaonik, te je grijana elektri─Źnom grijalicom.
 • Cijela je ku─ça klimatizirana.
 • Vanjski kamin-roštilj-gradele
 • U dvorištu se nalazi velika hrastova sjenica.
 • Le┼żaljke i suncobran mogu─çe je postaviti po vašoj ┼żelji bilo gdje na gospodarstvu.
 • Parking za više vozila
 • Pokrivenost svih signala mobitela.

KAKO DO NAS

Ako dolazite iz Zagreba treba vam oko 40 min vo┼żnje do našeg gospodarstva.

Kad iza─Ĺete iz Karlovca u pravcu Splita D1, na samom izlazu iz Karlovca skrenete desno prije mjesta Turanj te se vozite oko 4 km. Kada do─Ĺete do mjesta Belaj skrenete desno te je Banjsko Selo nakon 1 km.

┼Żelite li provesti vikend u miru, a na┼żalost nemate vozilo mi ─çemo vas dovesti do gospodarstva s Autobusnog kolodvora Karlovac ili sa ┼Żeljezni─Źke postaje Duga Resa.

UDALJENOSTI

 • Najbli┼że do mora - 112 km - 1 h i 45 min.
 • Do najbli┼że pla┼że - 2 km- 20 min lagane šetnje- Korana
 • Do najbli┼że trgovine - 1 km - 10 min šetnje - trgovina mješovite robe Belaj
 • Do najbli┼żeg restorana - 3,5 km - Hotel Duga Resa
 • Do najbli┼że ambulante i hitne - 3,5 km - Dom zdravlja Duga Resa
 • Do najbli┼że crkve - 1 km - Sv. Ana - Belaj
 • Do najbli┼że teretane - 3,5 km -Duga Resa
 • Do najbli┼żeg nogometnog igrališta - 1 km -Belaj
 • Do najbli┼żeg skijališta - 45 km - Sljeme Zagreb ili 90 km - 1h i 22 min Bjelolasica
 • Do najbli┼żih toplica - 47 km - 50 min - Top terme Topusko
 • Do najbli┼że benzinske - 3,5 km INA Duga Resa
 • Do najbli┼żih ni─çnih klubova - 3,5 km - Duga Resa
 • Do najbli┼żeg seoskog kafi─ça - 1 km - Belaj
 • Do autobusnog kolodvora Karlovac - 10 km
 • Do vinskog podruma - 5 m

 

ORGANIZACIJA PROSLAVA I DOMIJENAKA

Kapacitet ku─çe je max 6 osoba ali ve─ç niz godina za vas organiziramo domijenke i proslave u našem vrtu i sjenici koja mo┼że primiti više gostiju, a tako─Ĺer u suradnji sa raznim caterinzima organiziramo i vjen─Źanja. Cijena je po dogovoru i ovisi o broju osoba.

KUPANJE - LJETNI ODMOR

Od najbli┼żeg kupališta na Korani (Kamenje ili Donji Meniki) udaljeno je oko 1.5 km, a od najbli┼żeg kupališta na rijeci Mre┼żnici oko 4 km (gradsko kupalište Duga Resa). Od dva najpoznatija kupališta na rijeci Korani, kupalište Donji Velemeri─ç i novoure─Ĺeno kupalište Š─çulac udaljeno je oko 5 km. Oko 6 km udaljenost je do dva najpoznatija kupališta na rijeci Mre┼żnici, a to su Brig - Belavi─çi i Kamp Slapi─ç. Otok ljubavi se nalazi sa druge strane rijeke Mre┼żnice.

KU─ćA ZA ODMOR NOVOSEL

- Na kuhinju i blagavaonu koja je opremljena svim ku─çanskim aparatima-fri┼żiderom (BUTELJA VINA I DOMA─ćA RAKIJA GRATIS),perilicom i štednjakom nadovezuje se velik i konforan dnevni boravak sa kaminom koju pru┼ża divan ugo─Ĺaj zimi.
- Na katu je spavaona sa velikim bra─Źnim krevetom, te odvojenom dijelom koji sadr┼żi 2 le┼żaja (+1 pomo─çni).
- Dje─Źji kreveti─ç na upit.
- Kupaona ima wc, kadu, lavabo, te je grijana elektri─Źnom grijalicom.
- Cijela je ku─ça klimatizirana.
- Vanjski kamin-roštilj-gradele
- U dvorištu se nalazi velika hrastova sijenica-ru─Źni rad za 15 osoba u koju slobodno mo┼żete pozvati vaše društvo.
- Le┼żaljke i suncobran mogu─çe je postaviti po vašoj ┼żelji bilo gdje na gospodarstvu.
-Parking za više vozila
-Pokrivenost svih signala mobitela.

U RUBLICI SMJEŠTAJ U NAŠOJ KU─ćI MO┼ŻETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE UNUTRAŠNJOSTI KU─ćE.

UZ PREDHODNI DOGOVOR KU─ćU JE MOGU─ćE IZNAJMITI ZA JEDNU NO─ć uz uve─çanje od 30%.

Doplata za ku─çnog ljubimca 8

NAJAM KU─ćE OD 7. DANA 1 DAN GRATIS.

CJENIK

02.01. do 15.03. ----------------- 830 kn - 110 €
16.03. do 05.04. ----------------- 755 kn - 100 €
06.04. do 30.06. ----------------- 830 kn - 110 €
01.07. do 31.08. ----------------- 981 kn - 130 €
01.09. do 23.12. ----------------- 755 kn - 100 €
24.12. do 28.12. ----------------- 830 kn - 130 €
29.12. do 02.01. ---------------- 1132 kn - 150 €
02.01. do 15.03. ----------------- 830 kn - 110 €


CIJENE SU FORMIRANE NA BAZI DVA NO─ćENJA I VIŠE

KUPANJE - LJETNI ODMOR

Od najbli┼żeg kupališta na Korani (Kamenje ili Donji Meniki ) udaljeno je oko 1.5 km, a od najbli┼żeg kupališta na rijeci Mre┼żnici oko 4 km (gradsko kupalište Duga Resa). Od dva najpoznatija kupališta na rijeci Korani, kupalište Donji Velemeri─ç i novoure─Ĺeno kupalište Š─çulac udaljeno je oko 5 km. Oko 6 km udaljenost je do dva najpoznatija kupališta na rijeci Mre┼żnici, a to su Brig - Belavi─çi i Kamp Slapi─ç. Otok ljubavi se nalazi sa druge strane rijeke Mre┼żnice.

RAFTING I KANUKING


┼Żelite li istra┼żiti tokove rijeke Korane i Mre┼żnice u mogu─çnosti smo vam ponuditi cijelodnevni izlet od naše ku─çe - RAFTING

PLANINARENJE I SLOBODNO PENJANJE

Banjsko Selo se nalazi izme─Ĺu dva planinarska izletišta do kojih vode markirane staze, Martinš─Źak i Vinica. Pojedinosti mo┼żete pogledati na stranicama Planinarskog saveza Hrvatske ili na stranicama HPD Martinš─Źak i HPD Vinica. SLOBODNO PENJANJE UZ INSTRUKTORA

RIBOLOV

Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje mo┼żete pecati ribu na ─Źetri rijeke. Mnogobrojna ribolovna društva u Karlovcu ili Duga Resi prodaju dozvole za ribolov.

JAHANJE

U suradnji sa našim dragim prijateljima Konji─Źkim klubom " Barilo" mo┼żete provesti vikende jašu─çi na ─Źistokrvnim konjima uz rijeku Koranu i Mre┼żnicu ili posjetiti okolna brda Martinš─Źak i Vinicu i na taj na─Źin upoznati na sasvim jedan novi na─Źin ljepote našeg kraja. Naravno uz stru─Źno vodstvo Ive, voditeljice kluba.

Upite mo┼żete slati preko nas ili direktno kontaktirati klub na mail iva@kk-barilo.hr Web stranice www.kk-barilo.hr

LOV

Samo jedan kilometar od našeg imanja nalazi se Lova─Źko Društvo Belaj koje posjeduje modernu streljanu i veliki moderno ure─Ĺeni lova─Źki dom koji se vidi s našeg balkona, a lovci iz lova─Źkog društva ugoš─çuju lovce iz cijele zemlje i inostranstva. Lovište se prostire skoro cijelom op─çinom Barilovi─ç i puno je divlja─Źi. Jedino su zašti─çne tri srne koje redovito prolaze našim imanjem. Kontaktirati ih mo┼żete i preko njihovog inboxa na fb.

BICIKLIZAM

Banjsko Selo je povezano sa mnogim biciklisti─Źkim rutama, a vezano je i na glavnu biciklisti─Źku rutu koja je ozna─Źena na Turisti─Źkoj zajednici grada Karlovca, a duga je 63 km, visinske razlike 116 m (http://cikloturizam.tzkz.hr/hr/rute/duga_resa/opis/), ali za one slabije kondicije mo┼żete voziti manje rute koje vode od našeg gospodarstva, a du┼żine su oko 10 do 15 km i povezuju glavne kupališta na rijeci Korani i Mre┼żnici. Naj─Źeš─ça ruta koju voze biciklisti, a naru─Źito stranci koji kampiraju u kampu Slapi─ç vodi iz Mre┼żni─Źkog Briga (Belavi─çi) na Berilova─Źki Leskovac kroz Banjsko Selo, a zatim kroz Malinac-Belajska Vinica-Duga Resa i zatim uz Mre┼żnicu nazad u Belavi─çe. Ako ste naši gosti vozite rutu obrnuto u pravcu Leskovca, a zatim se spustite prema Mre┼żni─Źkom Brigu-Duga Resa-Malinac-Banjsko Selo. Na taj na─Źin rutu mogu odvoziti i djeca. Našom rutom se vozite lokalnim cestama bez ve─çeg prometa.

ISTRA┼ŻITE SPILJE I JAME U NAŠEM KRAJU - SPELEOLOGIJA

Samo 4 km od našeg gospodarstva nalaz se Barilovi─ç u kojem je na samo 30 m od obale ulaz u Vra┼żi─ça pe─çinu uz koje se ve┼żu mnoge legende, a pe─çina je bila posje─çivana ve─ç u 19 stolje─çu zbog jednostavnog i laganog pristupa i atraktivne okolice oko pe─çine i Blizine starog grada Barilovi─ça.
Za istra┼żivanje pe─çine nije vam potrebno neko posebno znanje o speleologiji da bi vidjeli njene osnovne dijelove ve─ç samo dobra d┼żepna svijetiljka.

Nesumnjivo najzanimljivije arheološko nalazište u Karlova─Źkoj ┼żupaniji nalazi se u blizini Si─Źe u šumi Srnjak (1,5 km dalje). To je tzv. Bubijeva jama. Ova špilja s jamskim ulazom, na koju je prije nekoliko godina naišao dje─Źak s nadimkom Bubi i skoro upao u nju, iskorištena je u sepulkralne (pogrebne) svrhe; naime u njoj je na─Ĺena anti─Źka nekropola (groblje). Ovo je zasad jedina sigurna rimska nekropola u speleološkom objektu u Hrvatskoj. Speleolozi iz Karlovca su se spustili u ovu jamu 1999. Na samoj površini velike dvorane, koja je otkrivena nakon spuštanja u unutrašnjost špilje, na─Ĺeno je pedeset razbacanih kostura sa svim prilozima (vr─Źevi, nakit, novac).

U karlova─Źkoj ┼Żupaniji se nalaze mnoge spilje i pe─çine koje mo┼żete istra┼żiti sve potrebne informacije mo┼żete pro─Źitati na portalima vezanim uz speleologiju u ┼żupaniji. Naravno mi ─çemo vam osobno pokazati gdje se nalaze lokacije koje mo┼żete istra┼żivati.

KLIZANJE

http://www.mladost-sport.hr/klizaliste.html Samo desetak minuta vo┼żnje od našeg gospodarstva u centru grada Karlovca nalazi se klizalište gdje se uz vrlo pristupa─Źne cijene i kuhano vino mo┼żete klizati.

ŠTO RADITI KADA JE LOŠE VRIJEME?

Kada je loše vrijeme ili tjekom jeseni i zime mo┼żete se zabavljati na razne na─Źine. Suseljani ─çe rado popri─Źati sa vama, a tako─Ĺer ─çe vam rado prodati doma─çi sir i vrhnje i doma─çe eko proizvode uzgojen u našem selu.
Desetak minuta vo┼żnje od našeg imanja je središte grada Karlovca u kojemu mo┼żete provesti cijeli dan u┼żivaju─çi u gastronomiji našeg kraja i znamenitostima grada Karlovca. Mo┼żete se popeti na Stari grad Dubovac gdje se vidi cijela Karlova─Źka regija. Mo┼żete se šetati uz rijeku Koranu -gradsko kupalište Foginovo i tom prilikom na samoj obali rijeke korane posjetiti Hotel i restoran Srakov─Źi─ç koji je više godina za redom nagra─Ĺivan kao najljepši mali hotel u Hrvatskoj. Tako─Ĺer mo┼żete posjetiti Gradski muzej Karlovac i njegove raznolike muzejske postave. Tako─Ĺer dvadesetak minuta od Karlovca nalazi se Stari grad Ozalj u kojem se nalazi tako─Ĺer muzej sa zanimljivim zbirkama iz našeg kraja, a tjekom ljeta mo┼żete se kupati na kupalištu Grdun i obi─çi Grad Ozalj. Za one mla─Ĺe u okolici postoji nekoliko no─çnoh klubova sa svim vrstama muzike.

Vacation Novosel

Rural holiday home built in 1903.

Banjsko Selo is a quiet village near Karlovac and is surrounded by several hills. It is situated between four beautiful rivers, Korana, Mre┼żnica, Kupa and Dobra. At number 5 is our house that was built 1903rd. We restored the house to the smallest detail to preserve the original shape of the house and respect the tradition and architecture of our region. Preserved the authenticity of the period of its construction, building on the basis of modern standards to which we are accustomed.

The kitchen and dining room is equipped with all appliances-fridge (a bottle of homemade wine and spirits free of charge), washing machine and cooker. Large and comfortable living and dining room with fireplace which provides a wonderful atmosphere in winter.
Upstairs is a bedroom with a king-size bed and a separate part which contains 2 beds (+2 extra).
Cot available on request.
The bathroom has a toilet, bathtub, sink, and is heated by electric heaters.
The entire house is air conditioned.

Tv and free Internet.
Outdoor fireplace, barbecue grill.
In the yard is a large summer house for the 15 people, and you can feel free to invite your company.
Deck chairs and parasols can be set according to your wishes anywhere in the yard.
Parking for several vehicles.
Coverage for all cell phone signals.

 

Weather forecast for Karlovac

Prognoza vremena za Karlovac
Srijeda
19.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
─îetvrtak
20.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Petak
21.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Subota
22.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Nedjelja
23.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Ponedjeljak
24.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Utorak
25.06.2024
Prognoza vremena za Karlovac
Srijeda
26.06.2024