Escursione sito Zeleni put

Moslavina Escursione Sito Lukac Se stai pensando a dove vorresti trascorrere piacevoli momenti con cibi e bevande fatti in casa, ti aspettiamo nella casa della famiglia Lukač, lontano dal caos e dallo stress quotidiano, in armonia con la natura, il paesaggio coltivato e l'uomo e una vera oasi di pace. Il ristorante di questo agriturismo offre quel gusto che ricordiamo dalla cucina delle nostre nonne. Pertanto, vi presentiamo la perfetta combinazione di comfort e vita tradizionale nel cuore della regione della Moslavina.

Moslavačko Izletište Lukač

Ako razmišljate gdje bi ste željeli provesti ugodne trenutke uz domaću hranu i napitke čekamo vas u Brinjanima u domu obitelji Lukač, daleko od svakodnevne vreve i stresa, u skladu prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka te prave oaze mira.

Izletište Lukač nalazi se u selu Brinjani 7 km sjeverno od grada Kutine i 12 km južno od grada Garešnice.

Izletište Lukač okruženo je sa prirodom,zelenilom,čistim zrakom,vinogradima,voćnjacima, poljima raznih poljoprivrednih kultura, prohodnim stazama za šetnju i biciklizam okruženih domaćim životinjama, pticama, zečevima,košutama,jelenima i ostalim životinjama koje se tu zateknu.

Restoran ovog gospodarstva nudi onaj okus koji pamtimo iz kuhinje naših baka. Time Vam predstavljamo savršen spoj ugode i tradicionalnog života u srcu Moslavačkog kraja.
Ispunjavamo očekivanja mladih i starih kroz sva godišnja doba uz poznato gostoprimstvo i pun stol ukusnih autohtonih domaćih jela.

Na izletištu Lukač gost može kupiti jabuke i jabučne prerađevine kao što je prirodni jabučni ocat,100% bistri sok od jabuke,domaći pekmez,likere i rakije iz vlastite proizvodnje..
Ukoliko ste se zaželjeli dobrog odmora ili želite uistinu uživati u slobodnom vikendu, preporučamo vam odlazak u Brinjane. Pitoma moslavačka brda, vinogradi i lijepa priroda opustit će vas na najbolji način. A specijalan užitak svemu tome bit će i dolazak u Brinjane, selo smještenu na brijegu sa kojeg puca pogled na prirodu

Na prvi pogled oduševit će vas bajkovit izgled ovog imanja na kojem podjednako uživaju i djeca i roditelji ali i bake i djedovi. Domaćini su se potrudili da za svakog pripreme nešto.

Što se tiče hrane ona je na ovom izletištu prava domaća, iz vlastitog uzgoja i spravljena po starim moslavačkim recepturama. Zaboravite na dijete, višak kalorija i nutricionističke savjete i uživajte u nezaboravnom tradicionalnom jelu. Nikako ne propustite legendarnu moslavačku juhu, ipak ste u Moslavini, i naravno prave moslavačke bijele žgance. U ponudi iz ekološkog uzgoja uživat će i vegani i vegetarijanci.

U Brinjanima možete upoznati specifičnosti nekadašnje gradnje te vidjeti tradicionalne drvene kuće. Ljubazni domaćini rado će vas uputiti u tajne moslavačkih šuma, ispričati poneku legendu ili preporučiti neku od zanimljivih destinacija u blizini. A toga ima.... park prirode Lonjsko polje sa pripadajućim orintološkim rezervatom ptica,drevnim Garić-gradom smještenim na Moslavačkoj Gori.prekrasna srednje barokna crkva sv. Marije koja je smeštena u nastarijoj ulici Grada Kutine u kojoj su sagrađene tradicionalne moslavačke kuće sa drvenim tremovima...

Za vas će organizirati fešte, proslave rođendane, svadbe, poslovne sastanke ili neku drugu veselicu koju možete začiniti i pravim moslavačkim bendom za svirku uživo. Na vanjskom dijelu ovog izletišta može se okupiti stotinjak a u unutarnjem oko 60 ljudi.

Putuje li kućni ljubimac sa vama, ne brinite – i on je dobrodošao u ovo domaćinstvo u kojem sve odiše prijateljskom atmosferom i dobro poznatim moslavačkim gostoprimstvom.

Dobro mi došel prijatel.... i zato braćo pimega dok ne puk..ne zora...

Vremenska prognoza za Daruvar

Prognoza vremena za Daruvar
Ponedjeljak
25.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Utorak
26.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Srijeda
27.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Četvrtak
28.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Petak
29.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Subota
30.09.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Nedjelja
01.10.2023
Prognoza vremena za Daruvar
Ponedjeljak
02.10.2023