Turismo rurale Crnko II

Nel 2008, nella sede di Veliki Vrh a Kelemen, abbiamo aperto il turismo rurale "CRNKO II". Nella parte del palazzo, splendidamente decorata, possiamo ospitare fino a 140 persone e in 6 camere ci sono 16 vecchi letti restaurati.

Obitelj Crnko bavi se poljoprivredom. Obrađujemo 20 hektara oranica na kojima uglavnom sijemo kukuruz i žitarice. Imamo farmu za tov svinja kapaciteta 850 komada u turnusu. Bavimo se i vinogradarstvom. Na lokaciji Pustike imamo 3500 čokota vinove loze, a na lokaciji Veliki Vrh 12000 čokota. Od sorata je najzastupljeniji rajnski rizling, zatim chardonay, graševina, pinot crni i sivi, zeleni silvanac, souvignon, traminac i žuti muškat.

Vina su kontroliranog porijekla i osvojila su u posljednjih petnaestak godina mnogo zlatnih medalja na domaćim i stranim izložbama. U našem podrumu nađu se i kvalitetna arhivska vina, a u Varaždinskoj županiji jedini smo proizvođači „ledenog vina“.

1992. godine odlučili smo zaokružiti našu proizvodnju i na Pustikama smo počeli razvijati seoski turizam. U lijepo uređenom restoranskom dijelu objekta možemo ugostiti do 140 osoba, a u 6 soba nalazi se 16 obnovljenih starinskih kreveta.

04. 04. 2008. godine na lokaciji Veliki Vrh u Kelemenu otvorili smo seljački turizam „CRNKO II“. Vinograd i šuma površine oko 3 hektara kupljen je od grofa Bombelesa. 1929. godine sagrađena je klet koja je danas obnovljena u originalnom starinskom stilu.

Na istoj lokaciji nalazi se i poseban objekat sa dva lijepo uređena apartmana.

Restoran

Doživljaj stare kuhinje bogatiji je u brižno uređenom interijeru seoske kuće.

Novootvoreni, prošireni dio restorana idealno je mjesto za poslovne objede i velika društva. Prostrana sala s mnogo svjetlosti preko dana nudi savršen spoj intimnog i slavljeničkog ugođaja, da bi preko noći postala plesni podij i poprište dobre zabave.

Povišeni prostor galerije uređen jednostavno s pažljivo biranim detaljima odaje svakodnevni život na selu i prozračnost starinske kuće. Podrumski dio nudi romantičnu atmosferu vinskog podruma dok je četvrti dio idealan za intimno druženje kruga ljudi uz opijajuće arome iz obližnje kuhinje.

Apartmani

Dva dobro opremljena apartmana nude posjetiteljima odmor i opuštanje daleko od vreve suvremene svakodnevice.

Apartmani se sastoje od spavaće sobe s bračnim krevetom i ormarima, kupaonice s tuš kabinom i kuhinje. Svaki aparman ima terasu s pogledom na vinorodni krajolik.

Vremenska prognoza za Varaždin

Prognoza vremena za Varaždin
Subota
15.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Nedjelja
16.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Ponedjeljak
17.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Utorak
18.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Srijeda
19.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Četvrtak
20.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Petak
21.06.2024
Prognoza vremena za Varaždin
Subota
22.06.2024