Besuchen Sie Liku-Ferienhäuser

Besuchen Sie Lika ist Ihr Führer durch die Lika-Weiten. Wenn Sie dem Alltag entfliehen und Ihren verborgenen Teil der Natur finden möchten, ist Visit Lika hier, um es Ihnen zu ermöglichen.

Lika je regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske okružena gorskim lancima od kojih se Velebit kao najveći postavio poput zida između primorskoga kraja i unutrašnjosti. Milijuima godina Velebit se oblikovao i stvarao vrhove, kukove, doline i kamene blokove danas ne zaoblizan za ljude željne izleta, planinarenja, istraživanja i odmora na svježem ličkom zraku. Ovaj neponovljivi krški fenomen čuva u sebi botaničke rezervate, spomenike prirode, dva nacionalna parka (Sjeverni Velebit i Paklenica) te je sam park prirode.

U središtu Like smjestio se Gospić, grad naseljen od pretpovijesti i obilježen burnom prošlošću nalazi se na raskrižju putova od sjevera prema jugu Hrvatske. No boravak u Lici ne bi bio potpun bez obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Gackog i Krbavskog polja. Šesnaest Plitvičkih jezera poredanih u nizu kao biseri čuvaju bogatstvo slapova modorzelene boje koje je teško opisati riječima.

Što je više pretražujte Lika pruža nova iznenađenja. Nisu je uzalud stari Ličani zvali kršan Lika, zemlja vukova koja u srcu čuva kamen golet planina, bistra jezera, guste zelene šume, skloništa vukova skrivenih koje oko nije vidjelo, ljudska noga još nije kročila a i ne smije.

Lički kraj pruža mogućnosti za odmor, relaksaciju, rekreaciju te okrepu duha i tijela. Sva četiri godišnja doba posebno su izražena u ovoj regiji pa možete uživati u zelenilu proljeća, šarenilu ljeta, dramatičnosti jeseni ili snježnom pokrovu koji nježno obavija sve u bjelinu . Brojne kuće u lici omogućuju vam se smjestite i uživate u prirodnom bogatstvu Like. Upoznajte lički kraj kroz prirodu, običaje, hranu i Ličane, ponosne i izdržljive ljude koje je štitio kameniti Velebit i othranila plodna zemlja.

Tu smo za vas, bilo da želite naći savršenu kuću u lici ,aktivno provesti svoj vikend ili samo sjesti uz čašicu Ličke šljivovice koju su stari Ličani smatrali “potrebom” a ne samo guštom.

Vremenska prognoza za Gospić

Prognoza vremena za Gospić
Subota
13.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Nedjelja
14.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Ponedjeljak
15.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Utorak
16.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Srijeda
17.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Četvrtak
18.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Petak
19.07.2024
Prognoza vremena za Gospić
Subota
20.07.2024